خلاصه اي از تاريخ اشكانيان؛ پنج سده حكومت بر ايران

۱۱ بازديد

همانگونهكه فاطمه با توجه به احاديث شيعه، شب است كه در سورهٔ قدر «سلام و آرامش» تعيين شدهاست، بنابراين مريم نيز همان «سلام» است و حضور او نمايانگر آرامش بهشتي است، زيرا او مانند فاطمه بانويي برتر از نور است. نخست اينكه او نفس يا آنيماي امامان و بابي يا آستانهاي است كه امامان نور را از او دريافت ميكنند. اين درحالي است كه هيچ تقارن تاريخي يا جغرافيايي وجود ندارد. پازل، مثال مناسبي در نحوه كار تاريخي است؛ مورخ در حقيقت مانند بازيكني است كه ميخواهد پازلهاي تصويري را كه تا قبل از اين نديده است در كنار هم قرار دهد. اما درعينحال كه دوازده امام شيعه در جايگاه نيروهاي فاعلي و اسباب و علل آفرينش، جايگاهي مذكّر دارند و مردان اُلوهي هستند، ازسويديگر، همزمان در جايگاه «نَفْس» پيامبر، يعني آنيما و وجه تأنيثي او هستند؛ و چون مرتبهٔ وجودي و حقيقت نفس، مرتبه و حقيقت فاطمه-سوفياست، شأن مظهريت و ولايت دوازده امام، همان مقام «فاطمي» آنان است و اين، معناي فاطمهٔ فاطر يا فاطمه خالق است.

كوربن، فاطمه زهرا را نَفْسِ عالم خلقت ميداند بدين معنا كه نفس يا سوفيا يا فاطمه، بخش تشكيلدهندهٔ وجود بشري است كه خود را در قالب نفس در مقابل تخيّل و عقل، جلوهگر ساختهاست. تاريخنويسان زندگي پيامبران و مُتِأَلّهان بهطور يكسان از طريق جلوهدادن مريم و فاطمه زهرا با نشانههاي  آكادمي ژرف انديش ِ هويتِ سياسي، الهي و همگاني، آنان را براي جوامع خود بازتعريف كردند. آتوسا از داريوش شاه داراي 4 فرزند شد، كه بزرگترين آن ها خشايارشاه بود. اولين نسخه آن طـي سالهــاي 1829 ـ 1911 در قالـب 20 جلد منتشر شد. اولين حكمران شهر بابل، فرماندهٔ كوروش، اوگبارو بود كه بر كل ميانرودان تسلط داشت. 1. علامه اميني به ده قرينة معينه (متصله و منفصله) كه با درنظر گرفتن آن، كلمة «مولا» در حديث غدير بر امامت و ولايت علي7 دلالت دارد، اشاره كرده است. ابوحنيفه احمد بن ­داود بنِ وَنَنْد دينوري، مورخ و منجم قرن سوم قمري، از مورخاني است كه اهميت دادن به پيشگوييهاي اهل «احكام نجوم»، دستكم در نمونههاي معدودي، در ذكر برخي از رخدادها و وقايع تاريخي در ديدگاه تاريخمآب او تأملبرانگيز است.4 او در كتاب اخبارالطوال، بهندرت به پيشگوييهاي منجمان توجه كرده است؛ اما همان نمونههاي محدود را بهگونهاي مطرح كرده است كه تحقق قطعي و يقيني تشخيص صحيح اهل احكام نجوم را نشان ميدهد.

سورهٔ مريم نشان ميدهد عيسي، كلمه و روح خدا، در شب، به «اُمّ» وارد شده كه مريم - بهعنوان تجسّم شب - است؛ بنابراين، اگر براساس الهيات شيعه، فاطمه زهرا تلاقي نورهاي حكمتهاي بيروني و دروني دين باشد، پس مريم، «نقطهٔ يگانگي» است كه « آكادمي ژرف انديش  رويداد» را دربردارد، جايي كه سكوت، كلامِ پنهانِ ابديت با كلامِ گفتهشدهٔ خداوند پيوند دارد. يكي از نكات ارزشمند بازي در كنار داستان و اتمسفر واقعا خوب، بحث آزاديعمل و گستردگي بالاي مكانيكهاي بازي است كه بهتان اجازه ميدهد با خلاقيت خودتان بازي را پيش ببريد. فاطمه شب است و مريم، مظهر سكوت است كه شب را تشكيل ميدهد، يعني همان نشانه و رمزي كه در روايت قرآن، از روزهٔ سكوت مريم نمايان است. جنبهٔ آسماني مريم، مظهر آرامش الهي يا «سلام» است. دوم اينكه او معاني همهٔ عوالم است؛ و سوم اينكه او بيان يا تجلي است كه بدون او سرچشمه و مبدأ خلقتِ عالم، ناشناخته و ناشناختني باقي ميماند. اول اينكه يك مطابقت موفق، بايد منابع تاريخي دو فرهنگ متفاوت در دورههاي تغييرات بحراني در هويت جمعي و مذهبي را بهصورت يكجا به دست آورد. بهاينگونهكه با توجه به اينكه سرشت همهٔ مخلوقات از نَفْسِ امامان شيعه است، جايگاه آفريدگان نسبت به امامان - بهعنوان نيروهاي فاعلي و مذكّر - جايگاه تأنيثي است.

نويسندگان شيعه در قرون وسطاي آغازين بيان كردند كه فاطمه زهرا پيروانش را به بهشت ميبرد و دشمنانش را به آتش جهنم هدايت ميكند. بهگفتهٔ مِري ثِرلكيل منابع شيعه حُكمي را كه در قرآن از سوي خدا به مريم ابلاغ شده، براي فاطمه زهرا نيز ميدانند. كوربن ارض فوق ملكوتي يا همان ارض لاهوت را متجلّي در شخص فاطمه زهرا ميداند. هانري كوربن شخصيت فاطمه را تجسّم سوفيا و ارض لاهوت ميداند. شخصيت اصلي اين انيميشن در اثر برخورد يك شهاب سنگ با زمين، در ميان بقايا يك ساعت پيدا مي كند كه به كمك آن مي تواند به موجودات فضايي و ابر انساني تبديل شود. اين نفس داراي اين امكان است كه اسما و صفات الهي را در خود متجلّي ميسازد و از اين حيث به «نفس» نامبردار است. برگوليو در مدرسه علميه اسقف نشيني ، مدرسه علميه Inmaculada Concepción ، در ويلا دووتو ، بوئنوس آيرس، تحصيل كرد و پس از سه سال، در 11 مارس 1958 به عنوان يك تازه كار وارد انجمن عيسي شد. بخشي از سپاهيان مادي به كوروش پيوستند و بقيه، راه فرار پيش گرفتند و آستياگ براي دفاع از پايتختش هگمتانه، شخصاً فرماندهي باقيماندهٔ سپاهش را برعهده گرفت اما ناچار شد از برابر كوروش به دژ شهر پناه برد و شهر تسليم كوروش شد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.