محل ولادت رسول خدا(ص)

۱۱ بازديد

آنها گستاخانه از پادشاه دستنشاندة خود، خواهان كشتن خسرو شدند، امّا شيرويه كه از سويي نميخواست دست به خون پدرش بيالايد و از سوي ديگر، در چنگ شورشيان گرفتار شده بود، به اشارة بزرگان بيزار از خسرو، در پيغامي به پدرش يكايك گناهان او را يادآور شد، تا اگر ميتواند پاسخي به آنها دهد، تا شايد بزرگان از ريختن خون او درگذرند. از آنجا كه اين واژگان براي بار اول در دوره حماسي استفاده شدند، هيچگونه ذكري از آنها در دوره اساطيري نشده است. اخلاقيات بازمي گردد, هنر ايراني, در تمامي مظاهرش, از تئاتر و داستان گرفته تا شعر و نقاشي اش, در طول تاريخ براي خود جهان خيالي ويژه اي برساخته است كه در آن لذات جسماني تنها از طريق و از مسير ابهام يا القاء قابليت بيان و بروز و ظهور مي يابد. او در تماشاگه راز تلاش كرد تا در برابرِ مدافعانِ تفسيرِ غيرعرفاني و حتي ماديگرايانهٔ كساني چون احمد شاملو، به انطباق آموزههاي ابن عربي با اشعار حافظ دست يازد. در اين مقاله ما بر آنيم تا با اتكاء به اشعار دو تن از بزرگان شعر كلاسيك فارسي, حافظ و سعدي, در قالب مطالعه اي مضموني و با رويكردي جامعه شناختي و تاريخي, تاملي داشته باشيم در شيوه هاي برزو و ظهور اين مفهوم, و سعي مي كنيم به برخي از عناصر تاريخي, اخلاقي و فرهنگي كه در تعين اين مفهوم موثرند و موجب تفاسير متفاوتي كه اشاره شد, مي شوند, بپردازيم.متن كامل اين مقاله به زبان فرانسه مي باشد, لطفا براي مشاهده متن كامل مقاله به بخش انگليسي مراجعه فرماييد.لطفا براي مشاهده متن كامل اين مقاله اينجا را كليك كنيد.

اين مناظرهها در قالب قصيده هستند كه در فارسي و عربي تا آن هنگام بيسابقه بودهاست (هرچند كه در پهلوي چنين نيست و پيش از آن شعري به اين گونه به نام درخت آسوريگ بودهاست). اين نوازنده به شرط رعايت برخي نكات مثل ويبراسيون و آرشه كشيِ محكم ميتواند طوري آن قطعه را اجرا كند كه شما بهعنوان مخاطب از شنيدنش لذت ببريد و به گوشتان خوشآيند باشد درباره بسياري از ديگر سازها هم همين وضعيت وجود دارد و مثلاً وقتي كسي تار ميزند در سال دوم مورد تحسين قرار ميگيرد اما درباره ساز سنتور چنين وضعيتي وجود ندارد چراكه شما به عنوان نوازنده سنتور بايد چندين عامل را درآنواحد باهم تركيب كنيد تا به يك ملودي بر آكادمي ژرف انديش  كه شنونده از شنيدنش آزردهخاطر نشود. بياض و سواد خواجه علي حسن كه تاكنون به صورت نسخ خطي مانده است, در حقيقت طبقهبندي موضوعي اقوال مشاهير صوفيه تا اواخر قرن چهارم است كه در هفتاد و سه باب تنظيم شده و بيش از سه هزار فقره از سخنان بزرگان قوم را در بردارد. پيغامنامة شيرويه به پدرش را ميتوان گزارش محاكمة خسرو پرويز ناميد كه در آن، بزرگان ايراني از زبان شيرويه ستمگريها و شيوة زيانآور پادشاهي خسرو را يادآور شدهاند تا گناهكاري او و حقّانيت بزرگان ايراني براي همگان آشكار گردد.

در عرصه روشن گرى و تبليغ مرهون ارزش دادن به مباحث تاريخى در حوزه هاى قديم و آشنايى گسترده آن بزرگان با تاريخ جهان و انسان است. از اين روى حوزويان به عنوان روشن گران مكتب بايد با تاريخ جهان و انسان و اسلام و دانشهاى اسلامى آشنا باشند و با تيزنگرى همه سويه درباره آن به كاوش بپردازند. متأسفانه ديرى است كه در حوزه ها تاريخ جايگاه خود را از دست داده و حوزويان و دانش وران حوزوى نگاهشان به تاريخ نگاه از روى تفنن و برترى جويى و كسب فضيلت است نه نگاه جدى و راهگشا و از اين زاويه كه تاريخ راه ورود به دنياى دانشها و معارف اسلامى و انسانى است. برخلاف سير كنونى حوزه ها و حوزويان شهيد  آكادمي ژرف انديش  محمد باقر صدر كه اين دفتر به ياد و نام اوست به تاريخ نگاهى معنى دار و جدى و از روى درنگ داشت. خسرو با زباني آميخته بـا نكوهش شيرويه ، چنان به همۀ پرسش ها پاسخ داد كه حتي شيرويه با شنيدن پاسخ هـاي پـدر از انديشۀ كشتن او بازگشت ، اما بزرگان خشمگينانه كشتن پدرش را خواستار شـدند (نـك : دينــــوري ، ١٣٧٤: ١٣٧-١٤٠؛ طبــــري ، ١٣٥٢: ٧٦٩/٢-٧٧٩؛ بلعمــــي ، ١٣٨٥: ٨٠٠- ٨١٣؛ ثعالبي مرغني ، ١٣٧٢: ٣٩٩-٤٠١؛ گمنام ، ١٣٧٣: ٣٥٩؛ فردوسي ، ١٣٨٦: ٣٢٣/٨-٣٦٣).

تاريخ نظرى كه فلسفه تاريخ ناميده مى شود عبارت است از دريافت برداشت هر مكتب از تاريخ و دگرگونيهاى اجتماعى و به اين پرسش پاسخ مى دهد كه تاريخ به كجا مى رود و نقش انسان در برابر دگرگونيهاى آن چه مقدار است. تاريخ دو بخش دارد: بخش نظرى و بخش تاريخنگارى. در اين بخش مرورى داريم بر ديدگاههاى شهيد در بخشهايى از علوم اسلامى. در حوزه علوم اسلامى كلام تفسير و فقه نيز بدون آگاهى همه جانبه از آغاز و زمينه هاى پيدايش و دگرگونى مسائل نمى توان به ژرفاى آن ر آكادمي ژرف انديش  و درباره آن اظهار نظر كرد. امروزه در كنار نهادهاي مهمي چون آموزش و پرورش و خانواده كه نقشي اساسي در شكلدادن به هويت نسل نوجوان و جوان ايفا ميكنند، بايد از عنصر ديگري به نام رسانههاي ديداري نيز نام برد كه توان بسيار شگفتي در شكل دهي به نگاه مخاطبان دارند. شيفتگي - در عهد جديد به معناي عشق احساسي مشروط به كار ميرود يعني «دوستت دارم چون… موفقيت بزرگانى چون شيخ مفيد شيخ طوسى علامه حلى علامه مجلسى و… شهيد صدر در مقام مرزبانى انديشه اسلامى از ارزشهاى تاريخ با خبر بود و ضرورت آن را احساس مى كرد و با پيروى از راه بزرگانى چون: محمد جواد مغنيه  آكادمي ژرف انديش  محسن امين كاشف الغطاء علامه امينى و…

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.