چرا از كاربرد تكنولوژي استفاده كنيم

۵ بازديد


فناوري اطلاعات يا IT كه مخفف Information Technology ميباشد، رشته اي است كه ميتواند تمام رشته هاي دانشگاهي را پوشش دهد منتها از نظر عملياتي يك رشته ميان رشته اي بين كامپيوتر و صنايع برق است كه در اين ميان امور مربوط به توليد، پردازش،نگاهداشت و عرضه اطلاعات به مباحث كامپيوتري مرتبط ميشود،بحثهاي مديريت اطلاعات و فرايندهاي آن از سلسله بحثهاي رشته صنايع و رشته برق است و به خصوص گرايش مخابرات، انتقالات مرتبط با اطلاعات و داده ها را بر عهده دارد. اين خودرو، يكي از معدود مدلهاي سدان مجهز به پيشرانهي ۶ سيلندر ۲/۵ ليتري كشور است و هماكنون حدود ۲/۵ ميليارد تومان قيمت دارد. فناوري اطلاعات يا Information Technology طبق تعريف ثبت شده  تلگرام به وسيله انجمن فناوري اطلاعات آمريكا، به تشخيص پيش نيازها، طراحي ساختارها، پيكربندي و نگه داري و مديريت و خدمت رساني پس از راه اندازي سيستم هاي اطلاعاتي گفته مي شود. براي مثال فردي كه ميخواهد از اين تكنولوژي در تجارت الكترونيكي استفاده كند، بايد مديريت بداند يا فردي كه ميخواهد از IT در آموزش از راه دور بهره ببرد، بايد با روشهاي آموزش آشنا باشد و كارشناس اين رشته بايد مباني كامپيوتر را بلد باشد، به عبارت ديگر هسته اصلي اين رشته درواقع همان هسته اصلي رشته مهندسي كامپيوتر است كه چاشني مديريت به آن اضافه شده است.

در عصري كه بهسر ميبريم، فناوري اطلاعات يكي از عمدهترين محورهاي تحول و توسعه در دنيا محسوب ميشود. با قبولي در كنكور ارشد فناوري اطلاعات ميتوانيد در يكي از گرايش هاي فناوري اطلاعات، تجارت الكترونيكي، مديريت سيستم هاي اطلاعاتي، سيستم هاي تكنولوژي اطلاعات، سامانه هاي شبكه اي، سيستم هاي چند رسانه اي، معماري سازماني و فناوري اطلاعات پزشكي قبول شويد. در كنكور ارشد آي تي از سال 96 تا كنون و به خصوص سالهاي 96 و 97، سوالات درس مديريت از منبعي به جز آن منبعي كه داوطلبان انتظار داشتند مطرح شده بود، منبع درس اصول و مباني مديريت در رشته آيتي در طي كنكورهاي قبل از سال 96 مباني مديريت رابيتز بوده ولي در كنكور ارشد آي تي 96 به يكباره و بدون هيچ گونه اطلاع قبلي از منابع مختلف ديگري كه مهمترين آن كتاب مباني سازماني رشته مديريت بود سوال مطرح كردند. رشته فناوري اطلاعات در دوره كارشناسي ارشد ضمن تكميل مديريت پروژه به ارائهي راهحلهاي مناسب براي مسايل پيچيده سازماني ميپردازد. هدف اصلي مديريت فناوري اطلاعات براي توليد ارزش از طريق استفاده از فناوري مي باشد. مديريت فناوري اطلاعات روندي است كه به موجب آن تمام منابع مربوط به فناوري اطلاعات با توجه به اولويت ها و نيازهاي سازمان اداره ميشود.

بدين معني كه نيازهاي ويژه اي براي هر يك از كاركنان مطرح شود و اين نيازها براي كاركنان ديگر، متفاوت باشد. كارشناسان معتقدند كه به صرف وجود برخي خطرات نمي توان از كارايي بالا و دستاوردهاي مهم اقتصادي تجارت الكترونيكي چشم پوشيد و استفاده از آن را براي سود بردن از گردونه تجارت جهاني الزامي مي دانند و معتقدند استفاده از اين فناوري جديد نيازمند ايجاد بسترهاي فكري و فرهنگي براي پذيرش آن از طرف جامعه، رفع موانع حقوقي و قانوني و تامين پيش نيازهاي سخت افزاري و نرم افزاري است. يكي از اين فناوريهاي پركاربرد، آيتي يا همان فناوري اطلاعات است كه با پيدايش آن گامي مهم در جهت افزايش سهولت در فعاليتهاي انجام شده در سازمان برداشته شده است. يكي از مهم ترين اختراعات محمد خوارزمي اين است كه او ممكن است اولين كسي باشد كه رقم صفر را ايجاد كرده است. مهمترين توانمندي دانشآموختگان اين رشته، استفاده صحيح و بهرهبرداري بهموقع از اطلاعات است. ستردگي كاربرد فناوري اطلاعات و ارتباطات و تاثير آن بر ابعاد مختلف زندگي امروزي و آينده جوامع بشري به يكي از مهمترين مباحث روز جهان مبدل شده و توجه بسياري از كشورهاي جهان را به خود معطوف كرده است. فناوري اطلاعات و ارتباطات (Information & Comunication Technology - ICT) بدون شك تحولات گسترده اي را در تمامي عرصه هاي اجتماعي و اقتصادي بشريت به دنبال داشته و تاثير آن بر جوامع بشري بگونه اي سات كه جهان امروز به سرعت در حال تبديل شدن به يك جامعه اطلاعاتي است. به طور كلي اين تكنولوژي شامل حوزه هاي مختلف ارتباطات و مخابرات مي گردد. صرفنظر از تعاريف متنوع و دامنه وسيع كاربرد فناوري اطلاعات و ارتباطات در بخشهاي مختلف زندگي بشري، دسترسي سريع به اطلاعات و انجام امور بدون در نظر گرفتن فواصل جغرافيايي و فارغ از محدوديت هاي زماني، محوري ترين دستاورد اين فناوري است. دانشجوي IT بايد داراي اطلاعت جنبي درزمينه هاي مختلف باشد. سازمان فناوري اطلاعات ايران تحت عنوان"امورديتا"از سال ۱۳۷۰ به عنوان يكي از قسمت هاي زيرمجموعه وزارت پست و تلگراف و تلفن آغاز به كار كرد. اين گرايش از رشته IT در سرتاسر دنيا زير شاخهاي از گرايش مهندسي كامپيوتر و مخابرات تلقي ميشود و از لحاظ كاربردي پيشينه طولانيتري نسبت به ديگر گرايشهاي فنآوري اطلاعات دارد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.