درگذشت پيامبر اسلام در سال ۱۱ ه.ق در مدينه

۱۰ بازديد

پس از درگذشت پيامبر اسلام در سال ۱۱ ه.ق در مدينه، با وجود وصيت او مبني بر جانشيني علي بن ابيطالب، برخي از اصحاب، ابوبكر بن ابي قحافه را به خلافت انتخاب كردند. اسلام كيہ اے ؟ در اين دوره بود كه آهستهآهسته بهعنوان يك روشنفكر ديني تلقي و شناخته شد؛ يعني بهلحاظ تفكر در زمرهيِ كساني همچون دكتر علي شريعتي، دكتر عبدالكريم سروش، مهندس بازرگان، دكتر مجتهد شبستري، يا آيتالله طالقاني محسوب ميشد. البته در زمانهاي بعد آيين زرواني دين تازهاي در مقابل آيين مزديسنا محسوب نميشد بلكه بيشتر يك طرز تلقي ديگر از مسئلهٔ خير و شر بود و نوعي مذهب كلامي در آيين مزديسنا بهشمار ميآمد. علت عموميت يافتن نهايي دين زرتشتي را در ايران ميتوان در همين پيشروتر بودن گاهان زرتشت نسبت به بقيه ديد. علت اين امر را بايد در گسترش آيين زرتشت جست. چنين به نظر ميرسد كه به خاك سپردن مردگان يك آيين پارسي بوده كه بعدها به تدريج متروك شدهاست. از اين رو جمعيت آنان در طول تاريخ دچار تغييرات زيادي شدهاست.

همچنين پژوهشگران تاريخ تمدن هندوان و ايرانيان، از آثار قديم ديني و ادبي آنها، قصههاي مشابه اساطيري و حماسي بسياري كشف نمودهاند. در نظر زرتشتيان خدا خير مطلق است و چون اساساً مخالف بدي است، نميتواند هيچ گونه ارتباطي با آن داشتهباشد و در سراسر تاريخ در ستيز زندگي و مرگ با بدي درگير است. هيچ بهائي نميتواند فكر كند كه حتي براي متوفيانش سنگ قبرِ درست و حسابي بگذارد؛ تمام اماكن مقدسي كه براي بهائيان وجود داشته، با خاك، يكسان شده. تحقيق قياسي آيينهاي كهن ايراني و ودايي همگوني و همانندي تصورات ديني اجداد اقوام ايراني و هندوآريايي را ثابت نموده و مشخص گرديده كه رسم و آيين و عادات اين مردمان در پرستش آتش، در تهيهٔ نوشابهٔ مقدس هوم (به هندي سومه) و در اعتقاد به سخنان حكيمانه، با يكديگر تقريباً هيچ تفاوتي نداشتهاند و اسم بسياري از ايزدان و قهرمانان ايراني و هندي قديم در كتابهاي ديني و حماسي در هر دو زبان يكي بودهاست. حتي برگزاري مراسم مخصوص به منظور ستايش از رستنيها را بايد به آيين عيلاميان باستان نسبت داد و ايرانيان قديم در اين خصوص روش مشتركي با اقوام همسايه خود داشتهاند.

همچنين تصورات آنها دربارهٔ پيدايش عالم نيز با هم خيلي نزديك است؛ مثلاً در آثار قديم هندوان و ايرانيان راجع به سه محيط كيهاني سخن ميرود كه نشانههاي مربوط به هر يك از اين سه محيط و و ايزدان منسوب به آنها، از قبيل ايزدان آسمان، ايزدان باد و بوران و جنگ و ايزدان حاصلخيزي و نشو و نمو در ميان اين طايفهها يكسان بودهاند. نمازگاه ازيران (ازيرينگاه) موقع آن از سه ساعت بعد از ظهر تا غروب آفتاب است. ولي ذكر برگزاري اين گونه آيينهاي قرباني در يشتها (بخشي از اوستا) ميرساند كه اين رسم بعد از زرتشت نيز همچنان بر جاي مانده و دوام داشتهاست. همچنين گمان ميرود كه پيش از زرتشت همين نقشي كه زروان در غرب داشتهاست در شرق اهورامزدا عهدهدار بودهاست. پس از مدتي جان با پسرانش به شهر ويسكانسين ميروند و با تنها گذاشتن دين و سم در اتاقي در هتل، به شكار موجودي به نام اشتريگا (به انگليسي: Shtriga) ميرود. در واقع، همچنين «معنويت» در غرب تحت تكامل قرار گرفته است، از زماني كه اساسا هم معني اي براي دين بود در معناي اصلي خود.

پيكركهاي گلي و فلزي اين مادر ازلي هم در آثار به دست آمده از تمدن سومريان، و هم در موهنجو دارو و سپس در اشياء مفرغي لرستان مربوط به پيش از قرن هفتم قبل از ميلاد يافت شدهاست. اين صفحه آخرينبار در ۱۰ مارس ۲۰۲۲ ساعت ۰۹:۴۱ ويرايش شدهاست. انجام قرباني و نوشيدن هوم: مراسم قرباني كردن گاو و نوشيدن هوم همراه با جشنهاي پرخرج و باشكوهي بود، اين مراسم بدون آنكه به طبقات ثروتمند لطمهاي بزند، طبقات كشاورز و چوپان را ضعيف و فقير ميكرد و ظاهراً به همين سبب در نزد زرتشت با نظر قبول نگريسته نميشد. مورد ديگري كه تقليد در آن ممكن نيست، عقايدي است كه بايد نسبت به آنها اعتقاد يقيني حاصل شود (مانند اصول دين)، حال آنكه تقليد يقينآور نيست. در دورهٔ اشكاني آيين مهرپرستي دين رسمي شد و سپس به ساير نقاط جهان گسترش يافت. عربي يهودي-تونسي يكي از زبانهاي يهودي-عربي است كه همهٔ گويشهاي يهوديان ساكن جهان عرب را در بر ميگيرد. از اين رو يهوديان رفرم بيشتر تأكيد بر يهودي بزرگ شدن دارند.  گنجينه روشن ٔ ۹ پر، نماد بهاءالله است؛ بر پايهٔ اعداد ابجد، شمارهٔ واژهٔ «بها»، عدد ۹ است.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.