براي مثال در مناطقي كه كويري هستند حصير بافي رواج پيدا كرد و در مناطقي كه سنگ هاي فيروزه به وفور يافت ميشود صنعت فيروزه گري و فيروزه كوبي پا به عرصه ظهور نهادند. در ازبكستان انستيتويي به نام بهزاد وجود دارد كه نقاشي رسامي و سراميك درس داده ميشود در افغانستان پوهنزي هنرهاي زيبا يا «دانشكده هنرهاي زيبا كابل» وجود دارد كه در آن آثار بهزاد و غلام محمد ميمنه گي درس داده ميشود. اين بقعه تنها بناي باقيمانده از قوچان قديم است كه در شهر كهنه (۵ كيلومتري شمال غربي قوچان فعلي) واقع است و برخي بنياد اين بنا را به دوران سلطان محمد خوارزمشاه نسبت دادهاند. اين حمام كه به گفته كاوشگران يكي از قديمي ترين حمام هاي ايران به شمار ميرود از بخش هاي مختلفي تشكيل شده است. قالي و قاليچههاي شهري ايران. ييلاقات معروف قوچان در خارج از حوزه شهري عبارت است از: منطقه حفاظت شده دربادام، روستاي شمخال، منطقه حفاظت شده قرچغه، آبگرم شهر كهنه، آبشار و دره سراب، سد تبارك، روستاي برسلان، روستاي شارك. سه روستا ناميله، ازنا و حاجيآباد به محدوده شهري ملاير پيوستند. رشته كوه بينالود آلاداغ كه در بيشتر نقاط خط الراس آن محدوده مرزهاي شهرستان قوچان به شهرستانهاي اسفراين و نيشابور را تشكيل ميدهد از جنوب شرقي قوچان تا قله شاه جهان در جنوب غربي فاروج در محدوده شهرستان قوچان امتداد دارد.
به دليل وجود مراتع سرسبز و بكر همانند كوههاي شاه جهان و همچنين دامنه رشته كوههاي بينالود زمينه مساعدي جهت پرورش زنبور عسل و توليد ارگانيك عسل فراهم شدهاست. مرتفعترين فله رشته كوه بينالود آلاداغ قله شاه جهان است كه بيش از ۳۰۰۰ متر ارتفاع داشته و در ميان شهرستانهاي قوچان فاروج و شيروان واقع شدهاست. بازنمايي تصويري موجودات زنده در قرآن بهصراحت منع نشده، با اين وجود بسياري از مسلمانان ترسيم چهرهها و موجودات زنده را خطري به سوي بتپرستي بهشمار ميآوردند و گناه ميدانستند؛ بنابراين هنر اسلامي اغلب بر خلق زيبايي با نقوش انتزاعي و استفاده از حروف، متمركز بودهاست. با اين وجود گزارشهايي از رقص و آواز بانوان از سدههاي اوليه اسلامي تاكنون در كليه جوامع اسلامي موجود است. اين رودخانه در چات به رودخانه ديگري موسوم به سومبار ميپيوندد و با شيبي ملايم به درياي خزر ميريزد. طول اين رودخانه ۵۰۰ كيلومتر و عرض متوسط آن ۲۰ متر ميباشد در تابستان اغلب كمآب و در بيشتر قسمتها خشك ميباشد. مهمترين رودخانه قوچان رود اترك است كه از شرق قوچان يعني از حوزه آبريز لاله رويان، يدك و الهيان سرچشمه گرفته و پس از تلاقي به آبهاي رودخانه يادگار، عمارت و بادخور در نزديكي قوچان در بستري تنگ هنر فارسي گرفته و پس از گذشتن از فاروج و شيروان و مشروب ساختن قسمت عمدهاي از آباديهاي خود به سمت شمال بجنورد جاري ميگردد و پس از مخلوط شدن با رودخانههاي محلي وارد منطقه گرگان شده و مرز ايران و تركمنستان را به عنوان مرز طبيعي تشكيل ميدهد.
بازشدن تدريجي دادوستد خارجي در دوران شاه عباس صفوي در سده ۱۷ ميلادي تغييرات شگرفي در زندگي درباري ايران بر جاي گذاشت. از جايهاي ديدني شهر قوچان ميتوان به موزه مردمشناسي قوچان، آرامگاه بابا حسن در روستاي خسرويه، مدرسه عوضيه يا مسجد جامع، روستاي گوگان (زادگاه جعفر قلي زنگلي ملك الشعراي كرمانج)، آبگرم شهر كهنه، تپه چيلغاني، تپه زوباران، تپه فتحآباد (در ۵ كيلومتري شرق قوچان)، تپه نادري (مرواريد تپه) در شمال شرقي قوچان، تپه يام (در شمال فاروج)، قلعه تپه (در ۱۵ كيلومتري قوچان) اشاره كرد. هنر اسلامي بسيار محدودتر از هنر مسيحي يا بودايي است كه
مايكروسافت مشخصاً فرمهايي از هنر - اعم از مجسمه، نقاشي، موسيقي يا رقص - را به كليسا يا معابد ميكشاند. ساختمان اداري و مالي هماكنون بهعنوان ساختمان پشتيباني مركزي دانشگاه هنر اسلامي تبريز شناخته ميشود. اين هنر اصطلاحا جادوي مثلث ها نيز ناميده ميشود. پيدايش اين هنرها از نيازهاي اساسي انسانها در آن دوران نشئت گرفتگياهاني با نامهاي محلي مانند: چريش، زياني گزي و كنگر محلي در كوهستانهاي قوچان فراوان و مورد استفادهاست. تذكر مهم وتكراري :كه معرق كاران خود ميدانند كه هيچوقت براثر بي دقتي خطوط ودرزهاي طرح معرق را كه بايد حتمأ با خمير مشكي پرشوند با بتونه پر نكنند .به عنوان مثال خطوط بالهاي يك پرنده يا خطهاي جداكننده وتعيين گلبرگها ويا خطوط نشان دهنده يك كوهسار ودركل طرح معرق رنگ كاري مخصوص به خودرا دارد.وبايد اصالت وايده واهداف طراح كاملأ حفظ گردد. در قديم هر خان «بخشي» خاص خود را داشت. آنها بعداً با استفاده از پشم و پوست آشنا شده از تار پشم براي خود قالين، نمد ميساختند تا از تأثيرات سردي زمين و نم بالاي بدنشان در امان مانند. در گذشته از آب انبارها براي ذخيره آب در كيش و ساير نقاط ايران استفاده ميكردند. يكي از مهمترين صنايع دستي فلزي كه توسط باستان شناس ايران به نام پروفسور عزت الله نگهبان و گروه تحقيقاتي وي كشف شده است، جام مارليك ميباشد. در اين شب كه «باغ داماد» نام دارد، شب بيدار هستند و شادي ميكنند و داماد را به حمام ميبرند و با صداي دهل و سرنا و رقصكنان او را همراهي ميكنند.