معني آيه :اَلْمِعْدَةُ بَيْتُ الدّاء وَ الْحِمْيَةُ رَأْسُ كُلِّ دَوا

۸ بازديد

ولي اگر مسلماني كه شيعه است مالي به غير اين راه مانند تعصيب(1) به او به ارث برسد، آن مال از فوايد محسوب ميشود و خمس آن را بايد بدهد، و همچنين اگر ارثي به او برسد كه توقع آن را نداشته و از غير پدر و پسر باشد، ـ احتياط واجب ـ آن است كه خمس آن ارث را اگر از مخارج سالش زياد بيايد، بدهد. با اينكه همه اينها در چارچوب سياستهاي شيعه محور ايران طبيعي به نظر مي رسد اما امروز نياز تهران به اين گروهها در حال كاهش است. ↑ زرينكوب، تاريخ مردم ايران قبل از اسلام،


تلگرام ۵۷. به اعتقاد بهائيان تاريخ آئين بهائي با رسالت دو پيامبر ايراني، باب و بهاءالله آغاز ميشود. پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله فرمود: «اَلْمِعْدَةُ بَيْتُ الدّاء وَ الْحِمْيَةُ رَأْسُ كُلِّ دَوا؛ معده خانه هر بيماري است و پرهيز سرسلسله هر دارو و درماني ست». مسأله 1783 ـ انسان ميتواند در بين سال هر وقت منفعتي به دستش آيد خمس آن را بدهد، و جايزاست دادن خمس را تا آخر سال تأخير بيندازد، ولي اگر بداند تا آخر سال به آن نياز پيدا نميكند ـ بنا بر احتياط واجب ـ بايد فوراً خمس آن را بدهد.

مسأله 1798 ـ اگر از منافع، پيش از دادن خمس، اثاثيهاي براي منزل بخرد و قبل از سال خمسي از آن استفاده كند، در صورتي كه احتياجش پس از سال منفعت برطرف شد، لازم نيست خمس آن را بدهد، و همچنين اگر در ميان سال احتياجش برطرف شد، ولي آن چيز از چيزهايي باشد كه معمولاً براي سالهاي بعد كنار گذاشته ميشود، مانند لباسهاي زمستاني و تابستاني، خمس ندارد، و در غير اينگونه چيزها اگر در بين سال احتياجش از آن، به طور كلّي برطرف شد، احتياط واجب آن است كه خمس آن را بدهد، و زيورآلات زنانه در صورتي كه وقت زينت كردن زن با آنها گذشته باشد، نيز خمس ندارد. سقط جنين و همجنسگرايي نيز گناه بهشمار ميروند، زيرا اين اعمال به گونهاي مؤثر مانع تحقق هدف واقعي كه همان افزايش آفرينش خوب است، ميشوند. مسأله 1805 ـ انسان ميتواند خمس چيزهايي كه خمس بر آنها واجب شده است از همان چيزها بدهد، يا به مقدار قيمت خمسي كه واجب شده است، پول خمس داده شده بدهد، و اما اگر جنس ديگري كه خمس در آن واجب نشده بخواهد بدهد، محل اشكال است، مگر آنكه با اجازه حاكم شرع باشد. مسأله 1770 ـ اگر از غير كسب مالي به دست آورد ـ بجز مواردي كه در مسائل بعد استثنا ميشود ـ مثلاً چيزي به او ببخشند، چنانچه از مخارج سالش زياد بيايد، خمس آن را بايد بدهد.

مسأله 1811 ـ كسي كه مالي از ديگري به دست آورد و شك نمايد خمس آن را داده يا نه، ميتواند در آن مال تصرف نمايد، بلكه اگر يقين هم داشته باشد كه خمس آن را نداده اگر او خمس بده نباشد، و گيرنده مسلمان اثناعشري باشد، ميتواند در آن تصرف نمايد. مسأله 1790 ـ كسي كه چند رشته تجارت دارد مثلاً با سرمايه خود مقداري شكر و مقداري برنج خريده است، چنانچه همه آن رشتهها در شئون تجارت مانند خرج و دخل، و حساب صندوق و سود و زيان، يكي باشند، بايد خمس آنچه را كه در آخر سال از مخارج او زياد ميآيد بدهد، و چنانچه از يك رشته نفع ببرد و از رشته ديگر ضرر كند، ميتواند ضرر يك رشته را به نفع رشته ديگر تدارك نمايد. مسأله 1795 ـ مالي را كه خرج سفر حج و زيارتهاي ديگر ميكند، از مخارج سالي حساب ميشود كه در آن سال خرج كرده، و اگر سفر او تا مقداري از سال بعد طول بكشد، آنچه در سال بعد، از درآمد سال قبل خرج ميكند بايد خمس آن را بدهد.

مسأله 1776 ـ اگر مالي را كه فقير بابت صدقه واجب، مانند كفارات ورد مظالم يا مستحبي گرفته از مخارج سالش زياد بيايد، يا از مالي كه به او دادهاند منفعتي ببرد، مثلاً از درختي كه به او دادهاند ميوهاي به دست آورد و از مخارج سالش زياد بيايد ـ بنا بر احتياط واجب ـ بايد خمس آن را بدهد. مسأله 1818 ـ بر گچ و آهك ـ بنا بر احتياط لازم ـ حكم معدن جاري است، پس اگر به حد نصاب برسند، بايد خمس آنها را بدون اخراج مؤونه سال بدهد. آيت الله بهجت: بايد به دستور جبيره عمل كنيد و احتياط مستحب است كه هم تيمم و هم وضوي جبيره اي را انجام دهيد. مسأله 1781 ـ اگر از كافر يا كسي كه به دادن خمس عقيده ندارد، يا خمس نميدهد، مالي به دست انسان آيد، واجب نيست خمس آن را بدهد. مسأله 1774 ـ كسي كه ديگري تمام مخارج او را ميدهد، بايد خمس تمام مالي كه به دست ميآورد را بدهد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.